Umeå

Välkommen till Socialistiska Läkare Umeå!

Aktiviteten har varit begränsad den senaste tiden. Intresserad av att starta upp arbetet på nytt? Kontakta info@socialistiskalakare.se för att komma i kontakt med andra intresserade!

3 reaktion på “Umeå”

  1. I videon intill påstås att medellivslängden i Pajala är 8 år kortare än i Danderyd och så kan det nog vara. Detta tas sedan till intäkt för att ”vård är en klassfråga”. Men, det är ju ffa meddellivslängden för män i Pajala som avviker markant nedåt i jämörelse med de flesta svenska kommuner. Meddellivslängden för kvinnor i Pajala ligger relativt nära riksgenomsnittet. Här måste finnas en viktig genusfaktor som, i alla fall om man fullföljer tolkningen i videon, gör att män i Pajala helt enkelt får för dålig sjukvård.
    Vad vill Socialistiska Läkare göra för att förbättra sjukvården för män i allmänhet (3,5 år kortare livslängd än kvinnor) och för de särskilt kortlivade och utsatta männen i Pajala?

  2. Kommentaren angående de påståenden och tolkningar av meddellivslängden i Pajala som görs i videon på sidan är borttagen. Intressant. Var den i något avseende felaktig?

    1. På intet sätt! Det tar bara tid för oss att sköta vår hemsidesmanagement. Socialistiska läkare är en feministisk organisation, och givetvis intresserar genusskillnader oss såväl som klasskillnader. Tack för kommentaren! Kom gärna med konstruktiva förslag på vad vi kan göra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En annan vård är möjlig